Om klubben

Om klubben

Uppsala Vasaloppsklubb är klubben för motionären som vill åka skidor oavsett nivå. Idag är många klubbar inriktade mot elit och ungdomsverksamhet. Som motionär är det svårt att hitta någon klubb som har intresse av motionärer. Vi vill medverka till att Upplands skidåkare ges möjlighet att vara med i en klubb där man kan hitta träningskompisar och få hjälp med träning, tävling, utbildningar, hälsa, kost och material.

Vi uppdaterar flitigt på vår Facebook och Instagram och där hittar du schema över veckans träningar, bilder från våra träningar och aktuell information.

https://sv-se.facebook.com/uppsalavasaloppsklubb

https://www.instagram.com/uppsalavasaloppsklubb/

Träning

Vi har träningar flera gånger i veckan året om, med korta uppehåll. Vi tränar bland annat intervaller och distans på skidor och rullskidor, stavgångsintervaller, cirkelfys och simning.

Tävling

UVK anordnar tävlingar så som till exempel Kyrkserien och UVK-rullen. Vi samordnar även resor inför tävlingar på både snö och asfalt. Aktuell information finns under ”Aktuellt”.

Klubbkläder

Klubbkläder är viktiga för klubbens identitet och gemenskap. Klubbshoppen har både sommarkollektion och vinterkollektion och öppnar upp för beställning vid bestämda tidpunkter.

Uppsala Vasaloppsklubb

Klubben för motionären som vill åka skidor oavsett nivå.